petek, 19. junij 2015

Poletno pecivo

Na željo prijateljice, danes objavljam enostaven recept, ki sem ga naredila že velikokrat, vendar ga nikoli prej nisem objavila. Gre za enostaven in svež recept z malo sestavinami, okus pa je enostavno božanski. Ko ga enkrat poskusiš, bi ga jedel cel dan ;) Tukaj je recept.

Sestavine za biskvit:
- 4 jajca
- 5 žlic sladkorja
- 6 žlic moke

(Recept za biskvit lahko prilagajate tako, da za v večje posode dodate po eno žlico oziroma jajce več ali manj, odvisno od pekača, v katerem boste pekli; torej 5 jajc, 6 žlic sladkorja, 7 žlic moke, itd.)

Ostale sestavine: 
- jagode
- 250 g mascarpone sira
- sladka smetana

Najprej sem naredila biskvit, in sicer sem najprej penasto umešala jajca in sladkor. Ti dve sestavini morata biti res penasto umešani, da bo biskvit mehek. Na koncu sem dodala še moko, ki pa je nisem dolgo miksala z ostalimi sestavinami, saj biskvit ne dobi enake teksture, če moko predolgo miksamo. Vse skupaj sem zlila v pekač namazan z margarino in posut z moko, ter dala za 15-20 minut v pečico na 180 stopinj.



Ko se je biskvit spekel in ohladil, sem ga prelila z mešanico mleka in ruma (ena kavna skodelica) in ga premazala z mascarpone sirom. Moram povedati, da se mascarpone zelo težko namaže po mokrem biskvitu, ni pa nemogoče :) Na mascarpone sem položila še narezane in oprane jagode, stepla sladko smetano in jo premazala po jagodah. Okrasitev je v vaših rokah, tukaj pa sta dva primera, ki sem ju naredila. 

Pri piti sem uporabila 3 jajca, 4 žice sladkorja in 5 žlic moke.



Pri torti sem biskvit prerezala, namazala in razporedila jagode ter pokrila z zgornjim delom biskvita.

Pa dober tek! :)